Запази час онлайн
Онлайн консултация

Статии и новини

Кога е време за смяна на ставата?

Интервю с Д-р Стефан Церовски, дм Кога е правилният момент за смяна на ставата? Как да знаем кога да обмислим ендопротезиране? Водещ: Искам да дискутираме темата за артрозата на тазобедрената става. Състояние, засягащо много хора в България. Голям брой от тях разбират, че имат нужда от ендопротезиране. Физиотерапевтите и общопрактикуващите лекари често биват питани: Време ли е за смяна? Да опитаме ли нещо друго? С.Ц.:

прочети още »

С какво ни пречат килограмите?

Какво представлява наднорменото тегло? Наднорменото тегло се дефинира като БМИ над 30 ( BMI 25–30 kg/m2) Според Световната здравна организация честотата на  наднорменото тегло се е утроила от 1975 год.  и ще присъства като все по- актуален здравен проблем сред населението. Какъв е проблемът за опорно-двигателната система? Повечето хора са наясно с факта, че наднорменото тегло (обезитас) увеличава риска от сърдечни заболявания, инсулти, диабет и сънна

прочети още »

Консервативно лечение на коксартроза и гонартроза.

В научната литература има огромен брой статии на тема консервативното лечение на артрозните заболявания на тазобедрената и колянната става. Съществуват голям брой препоръки като за лечение, но не всички са основани на доказателства. Австралийският медицински съвет обобщава тези препоръки и събира ниво на достоверност за всяка от тях.

прочети още »
bg_BG