Запази час онлайн
Онлайн консултация

статьи и новости

Когда пришло время для замены сустава?

Интервю с Д-р Стефан Церовски, дм Кога е правилният момент за смяна на ставата? Как да знаем кога да обмислим ендопротезиране? Водещ: Искам да дискутираме темата за артрозата на тазобедрената става. Състояние, засягащо много хора в България. Голям брой от тях разбират, че имат нужда от ендопротезиране. Физиотерапевтите и общопрактикуващите лекари често биват питани: Време ли е за смяна? Да опитаме ли нещо друго? С.Ц.:

Читать далее

Как на нас влияют лишние килограммы?

Какво представлява наднорменото тегло? Наднорменото тегло се дефинира като БМИ над 30 ( BMI 25–30 kg/m2) Според Световната здравна организация честотата на  наднорменото тегло се е утроила от 1975 год.  и ще присъства като все по- актуален здравен проблем сред населението. Какъв е проблемът за опорно-двигателната система? Повечето хора са наясно с факта, че наднорменото тегло (обезитас) увеличава риска от сърдечни заболявания, инсулти, диабет и сънна

Читать далее

Консервативное лечение коксартроза и гонартроза.

В научной литературе имеется большое количество статей на тему консервативного лечения остеоартроза тазобедренного и коленного суставов. Существует множество рекомендаций по лечению, но не все они основаны на доказательствах. Австралийский медицинский совет обобщает эти рекомендации и дает уровень достоверности для каждой из них:

Читать далее
ru_RU